Login
Potpisan krovni ugovor o implementaciji COBISS-a u Crnoj Gori Štampa El. pošta
srijeda, 18 jul 2007 23:48

Krovni ugovor o implementaciji COBISS-a u Crnoj Gori potpisan je 18.12.2006. godine na Cetinju, između IZUM -a Maribor i CNB „Đurđe Crnojević". Ugovor su potpisali mr Tomaž Seljak, direktor IZUM-a, i Jelena Đurović, direktor CNB.


Opširnije...
 
CNB "Đurde Crnojević" je učestvovala na konferenciji COBISS 2006 Štampa El. pošta
ponedeljak, 11 decembar 2006 23:47

Petnaesta Godišnja konferencija COBISS održana je od 29-30. novembra 2006. godine u Mariboru, u organizaciji Instituta informacijskih znanosti. Tema Konferencije je bila "Uloga biblioteka u obezbjeđivanju transparentnosti bibliografskih pokazatelja naučne, stručne i pedagoške uspješnosti u visokoškolskim i istraživačkim organizacijama". Konferenciji je prisustvovalo preko 400 učesnika iz 14 država.

Opširnije...
 
Učešće CNB "Đurde Crnojević" na Beogradskom sajmu knjiga Štampa El. pošta
utorak, 07 novembar 2006 23:46

Centralna narodna biblioteka Crne Gore se i ove godine predstavila na 51. Beogradskom sajmu knjiga, od 24. do 30. oktobra, svojim izdanjima, prepoznatljivim edicijama i naslovima stručnih publikacija iz domena bibliotečko - informacione djelatnosti, biografskih i bibliografskih istraživanja, publikacija o istoriji Crne Gore. Predstavljena su i reprint izdanja raritetnih naslova iz crnogorske baštine.


Opširnije...
 
Legat dr Novaka Zubera Štampa El. pošta
ponedeljak, 16 oktobar 2006 23:45

Doktor atomskih nauka Novak N. Zuber, univerzitetski profesor iz SAD-a izrazio je želju da Centralnoj narodnoj biblioteci "Đurđe Crnojević'' ustupi svoj lični legat koji sačinjava oko 10.000 knjiga, uglavnom naučnog sadržaja kao i nekoliko vrlo vrijednih umjetničkih slika autora: Paje Jovanovića, Uroša Predića i dr.

 

Opširnije...
 
"Pulja i Balkan - putevi mira i razvoja" Štampa El. pošta
ponedeljak, 16 oktobar 2006 23:45

Ovogodišnji sajam u Bariju „Fiera del Levante", imao je sasvim novi i drugačiji pristup, koji sagledava more kao mogućnost spajanja obala Pulje i Balkana. 
Paviljon pod nazivom "Pulja i Balkan - putevi mira i razvoja", bio je zamišljen da predstavi mostove među narodima preko kulture, umjetnosti, istorije, religije, trgovine, industrije i komunikacija.

Predsjednik Regije Pulja, Niki Vendola je na otvaranju Sajma izjavio da, ukoliko ne premostimo barijere u kulturi, sva infrastruktura od gvožđa i cementa biće skoro beznačajna: infrastrukture koje želimo graditi su one koje znače građanski suživot.

 

Opširnije...
 
« PočetakPrethodna71727374757677SledećaKraj »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL