Login
III Međunarodna SEEDI konferencija o digitalizaciji kulturne baštine Štampa El. pošta
srijeda, 03 oktobar 2007 23:51

Trodnevna Međunarodna SEEDI konferencija o digitalizaciji kulturne baštine, koja se održavala na Cetinju 0d 13-15. septembra 2007. godine, sasvim je opravdala očekivanja. Predstavljeno je 29 izuzetno sadržajnih referata, koje je za ovu konferenciju pripremilo 47 specijalista za oblast digitalizacije iz zemalja jugoistočne Evrope i svijeta.

Opširnije...
 
Potpisani Ugovori o punopravnom članstvu u COBISS.CG Štampa El. pošta
četvrtak, 26 jul 2007 23:50

Krajem januara 2007. godine potpisani su Ugovori o punopravnom članstvu u bibliotečko-informacionom sistemu COBISS.CG između Centra Virtuelne biblioteke Crne Gore i devet postojećih članica sistema, koje su raskinule ugovor sa IZUM-om. Potpisivanjem ovih Ugovora predviđeno je da VBCG preuzme sve ingerencije IZUM-a Maribor.

Opširnije...
 
II Međunarodni podgorički sajam knjiga Štampa El. pošta
četvrtak, 26 jul 2007 22:32

 

CNB „Đurđe Crnojević“ je i ove godine imala zapaženo učešće na II Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga. Na štandu Biblioteke bila su izložena prepoznatljiva i vrijedna izdanja na temu crnogorskog bibliotekarstva, kulturne istorije, kao i vrijedna bibliografska izdanja. Od novih izdanja posjetioci Sajma su bili u prilici da prelistaju „Portrete IX“ Dušana Martinovića, knjigu eseja „Crnogorsko proljeće“ akademika Čeda Vukovića, kao i prvu svesku „Tekuće bibliografije monografskih publikacija“ za 2002. godinu.
Opširnije...
 
Sastanak sa direktorima biblioteka, dosadašnjih clanica COBISS.CG Štampa El. pošta
srijeda, 18 jul 2007 23:49

U cilju upoznavanja dosadašnjih članica COBISS-a o potpisivanju novih ugovora o punopravnom članstvu, u CNB je 24.01.2007. godine organizovan sastanak direktora biblioteka dosadašnjih članica sistema. To su: Univerzitetska biblioteka, Biblioteka Pravnog fakulteta, Biblioteka Ekonomskog fakulteta, Biblioteka Fakulteta političkih nauka, Biblioteka Prirodno-matematičkog i tehničkih fakulteta, Biblioteka Filozofskog fakulteta, Biblioteka Pomorskog fakulteta, Biblioteka CANU i Narodna biblioteka „Radosav Ljumović". Rok za potpisivanje novih ugovora sa COBISS centrom Crne Gore je 31.01.2007. godine.


Opširnije...
 
Sastanak direktora matičnih biblioteka Štampa El. pošta
srijeda, 18 jul 2007 23:48

U CNB „Đurđe Crnojević" je 26.12.2006. godine održan Sastanak direktora matičnih biblioteka Crne Gore, na kojem su prisutni upoznati sa detaljima o potpisivanju krovnog ugovora sa IZUM-om Maribor. CNB je realizovala sve preduslove za osnivanje VBCG centra za Crnu Goru. (VBCG – Virtuelna Biblioteka Crne Gore)


Opširnije...
 
« PočetakPrethodna71727374757677SledećaKraj »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL