Login
Međunarodna konferencija "Culture Online" Štampa El. pošta
utorak, 12 avgust 2008 00:07

Predsjedništvo Slovenije i Ministarstvo kulture Republike Slovenije su u saradnji sa mrežom MINERVA EC organizovali međunarodnu konferenciju "Culture Online", koja je održana u kongresnom centru Brdo, Slovenija, 5-7.juna 2008.god.

G-đa Jelena Durović, direktor CNB "Đurđe Crnojević", je prisustvovala ovoj konferenciji kao gost Ministarstva kulture Republike Slovenije.

Svrha konferencije je bila da otkrije koje se sve vrste digitalnog kulturnog sadržaja mogu koristiti u kulturnoj industriji, edukaciji, doživotnom usavršavanju i kulturnom turizmu. Zatim, na konferenciji je dat izvanredan pregled i osvrt na trenutna saznanja i iskustva koja se odnose na interoperabilnost među različitim kulturnim institucijama, kao i na izazove i prepreke u kreiranju, korištenju i čuvanju digitalnog kulturnog sadržaja u multimedijalnim centrima, muzejima, bibliotekama, arhivima i ostalim institucijama kulture.

 
DIREKTORI NACIONALNIH BIBLIOTEKA SRBIJE I BIH U POSJETI CNB Štampa El. pošta
utorak, 12 avgust 2008 00:06

U okviru III Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga, organizovan je okrugli sto na temu "Saradnja nacionalnih biblioteka u regionu" i predstavljeni najznačajniji rezultati i dostignuća ove saradnje. Učesnici okruglog stola su bili Jelena Durović, direktorica CNB "Đurđe Crnojević", Sreten Ugričić, upravnik Narodne biblioteke Srbije, Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine i Dragan Marković, direktor izdavačke kuće University Press iz Sarajeva.

Opširnije...
 
Završetak I faze rekonstrukcije CNB i otvaranje COBISS centra Štampa El. pošta
četvrtak, 03 jul 2008 00:05

Centralna narodna biblioteka Crne Gore "Đurde Crnojević" organizovala je na Cetinju 1. jula 2008. godine svečanost povodom završetka prve faze rekonstrukcije, sanacije i adaptacije zgrade Biblioteke i otvaranja funkcionalno opremljenog COBISS centra Crne Gore.

Opširnije...
 
OBUKA BIBLIOTEKARA ZA RAD U COBISS SISTEMU (16-20.06.2008.) Štampa El. pošta
ponedeljak, 23 jun 2008 00:06

U prostorijama novootvorenog nacionalnog COBISS centra Crne Gore, na Cetinju u periodu od 16. do 20. juna 2008. godine održat će se kurs Korišćenje programske opreme COBISS2/Katalogizacija – početni.

Opširnije...
 
III MEĐUNARODNI PODGORIČKI SAJAM KNJIGA Štampa El. pošta
ponedeljak, 09 jun 2008 00:05

Centralna narodna biblioteka "Đurđe Crnojević" učestvovala je i ove godine na 3. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga, koji se pod sloganom „Učitaj se", održao u Distributivnom centru u Podgorici, u periodu od 13 – 19. maja 2008 godine. Brojni posjetioci mogli su uživati u svijetu knjige, a taj ugođaj im je priredilo više od 100 izlagača. Bosna i Hercegovina, zemlja-domaćin ovogodišnjeg sajma predstavila se zanimljivim sadržajima i atraktivnim filmom, kojim je promovisala kulturu i turističke destinacije svoje zemlje.

Opširnije...
 
« PočetakPrethodna71727374757677SledećaKraj »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL