Login
PETI SASTANAK DIREKTORA NACIONALNIH BILBIOTEKA ZEMALJA JUGOISTOČNE EVROPE (SEENL 2016) Štampa El. pošta
četvrtak, 22 septembar 2016 09:28
U Nacionalnoj i univerzitetskoj bilbioteci Bosne I Hercegovine 22. i 23. septembra direktori nacionalnih biblioteka zemalja iz regiona okupiće se na petom godišnjem sastanku, SEENL 2016.
Tema sastanka je “Uloga menadžmenta nacionalne biblioteke u međukulturnoj saradnji”, a  aktivnosti Nacionalne bilbioteke Crne Gore u ovom domenu predstaviće direktorica NBCG.
 
Ljetnja škola u Jutarnjem programu TVCG Štampa El. pošta
utorak, 12 jul 2016 13:22
Cetinjske srednjoskolke koje su učestvovale u Ljetnjoj školi Nacionalne biblioteke, Marija Vojvodić i Anja Pejović, zajedno sa koautorkama ovog projekta, Vesnom Kovačević i Gordanom Ljubanović, bile su gošće Jutarnjeg programa Televizije Crne Gore. Tokom razgovora emitovan je i film o školi.
Opširnije...
 
DIREKTORKA NBCG JELENA ĐUROVIĆ NA ČELU SAVJETA COBISS.NET Štampa El. pošta
ponedeljak, 11 jul 2016 08:55
Direktorka Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“ Jelena Đurović učestvovala je 8. jula na prvoj sjednici Savjeta COBISS.NET u Mariboru, na kojoj je imenovana za predsjednika tog tijela. Savjet COBISS.NET čine direktori nacionalnih biblioteka u COBISS.NET i rukovodioci nacionalnih COBISS centara, kao i predstavnici ministarstava ili agencija koje upravljaju nacionalnim E-CRIS centrima. Za predsjednika Savjeta bira se direktor sa najdužim stažom direktora nacionalne biblioteke koja je uključena u mrežu COBISS.NET od njenog uspostavljanja 2003. godine.
Opširnije...
 
LJETNJA ŠKOLA “DIGITALNA BIBLIOTEKA – KAPIJA ZA INFORMACIONO DRUŠTVO” Štampa El. pošta
ponedeljak, 04 jul 2016 13:39
U Nacionalnoj biblioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević“ na Cetinju završena je realizacija  projekta  Ljetnja škola  „Digitalna biblioteka – kapija za informaciono društvo“, za koju su opredijeljena sredstva dobijena na Konkursu za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću za 2016. godinu.
Školu je od 27. juna. do 1. jula pohađalo jedanaest đaka: devet srednjoškolaca i dva učenika osnovne škole sa Cetinja.
Opširnije...
 
NBCG NA ISBN SASTANKU U BANJA LUCI Štampa El. pošta
ponedeljak, 27 jun 2016 11:07
Nacionalna biblioteka Crne Gore “Đurđe Crnojević” učestvovala je na 7. ISBN Regionalnoj radionici koja je održana 14. i 15. juna u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci u Banja Luci.
Nacionalnu biblioteku Crne Gore predstavljali su rukovodilac Nacionalne ISBN agencije Sanja Martinović i viši bibliotekar redaktor Dragana Mirković. Radionicu je vodila izvršna direktorica Međunarodne ISBN agencije iz Londona Stela Grifit, dok su iz regiona učestvovale bibliotekarke Perunika Đoković (Srbija), Tatjana Dunović i Marija Pavlović (Republika Srpska), Alenka Kanič i Majda Kotnik–Verčko (Slovenija).
Opširnije...
 
« PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL