Login
NBCG ORGANIZOVALA POČETNI KURS „COBISS3/KATALOGIZACIJA“ Print E-mail
Wednesday, 27 April 2016 14:11
There are no translations available.

Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“, u saradnji sa Insitutom informacijskih znanosti, IZUM iz Maribora, organizovala je u  prostorijama Cobiss centra na Cetinju po prvi put kurs „Upotreba programske opreme COBISS3/Katalogizacija - početni kurs“, koji je trajao od 18. do 22. aprila.

Kurs je vodila Đurđa Martinović iz Nacionalnog COBISS centra Crne Gore, dok je ocjenjivač predavača i posmatrač kursa bila Gordana Mazić instruktor iz IZUM-a, Maribor. Polaznici kursa bili su bibliotekari iz Nacionalne biblioteke, Biblioteke Fakulteta za pomorstvo iz Kotora i gradskih biblioteka iz Berana, Cetinja, Herceg Novog i Kotora, ukupno 11 polaznika.
Read more...
 
NBCG POKLONILA „OKTOIH 1494-2014“ NACIONALNOJ BIBLIOTECI FRANCUSKE Print E-mail
Wednesday, 27 April 2016 13:28
There are no translations available.

Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ poklonila je Nacionalnoj biblioteci Francuske jedan primjerak bibliofilskog izdanja grafike mape Oktoih 1494-2014. Predstavniku Delagata za međunarodne odnose francuske nacionalne biblioteke Brunu Sagnu (Bruno Sagna) poklon je u Parizu 26. aprila uručila direktorka crnogorske Nacionalne biblioteke Jelena Đurović.
Read more...
 
KONFERENCIJA "MOĆ KULTURE" Print E-mail
Wednesday, 27 April 2016 13:23
There are no translations available.

Na međunarodnoj konferenciji "Moć kulture" koju 27. i 28. aprila 2016. organizuje Ministarstvo kulture u saradnji s njemačkom fondacijom "Konrad Adenauer" učestvovaće pet predstavnika Nacionalne bilbioteke Crne Gore.
O savremenim izazovima i perspektivama nacionalne kulturne politike, o kulturnom turizmu, međusektorskom povezivanju i kulturi u službi javne diplomatije govoriće predstavnici ministarstava kulture, turizma i nauke, kao i pozvani strani stručnjaci i savjetnici.
 
OBILJEŽEN SVJETSKI DAN KNJIGE U NACIONALNOJ BIBLIOTECI Print E-mail
Monday, 25 April 2016 14:30
There are no translations available.

Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ obilježila je Svjetski dan knjige i autorskih prava, kampanjom pod nazivom AMBASADORI (I) KNJIGE, u okviru kojeg su učestvovali Njihove ekselencijE, ambasadori zemalja koje su u Kraljevini Crnoj Gori imali diplomatska predstavništva na Cetinju, kao i učenici srednje likovne škole „Petar Lubarda“.
Read more...
 
„AMBASADORI (I) KNJIGE“ U NACIONALNOJ BIBLIOTECI Print E-mail
Wednesday, 20 April 2016 10:43
There are no translations available.

Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ i ove godine će obilježiti Svjetski dan knjige i autorskih prava, ovoga puta kampanjom i programom pod nazivom AMBASADORI (I) KNJIGE.
Read more...
 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 9 of 77