Login
KNJIŽEVNIK KLAUDIO MAGRIS POSJETIO ŠTAND NACIONALNE BIBLIOTEKE NA SAJMU KNJIGA U PODGORICI Print E-mail
Monday, 09 May 2016 18:49
There are no translations available.

Klaudio Magris, jedan je od najznačajnijih savremenih italijanskih i evropskih pisaca, i Njegova ekselencija Ambasador Italije u Crnoj Gori Vinćenco Del Monako posjetili su 9. maja štand Nacionalne biblioteke Crne Gore „Ðurđe Crnojević“ nakon otvaranja 11. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga.

Sa najznačajnijim i najvrjednijim izdanjima Nacionalne biblioteke Magrisa je upoznala direktorka Biblioteke Jelena Đurović.
Read more...
 
IZDAVAČKI OKVIR EUROPEANE - E-IZDANJE Print E-mail
Monday, 09 May 2016 14:49
There are no translations available.

Kao učesnik u projektu CSEEE (Kolekcije Nacionalnih biblioteka južne i jugoistočne Evrope u Europeani), Nacionalna biblioteka je objavila prevod "Izdavačkog okvira Europeane", osnovnog priručnika za objavljivanje digitalnih sadržaja na evropskom portalu digitalne kulturne baštine Europeana. Knjige je objavljena u ediciji Priručnici, kao prvo elektronsko izdanje Nacionalne bilbioteke.
Read more...
 
NACIONALNA BIBLIOTEKA NA 11. SAJMU KNJIGA U PODGORICI Print E-mail
Friday, 06 May 2016 09:54
There are no translations available.

Nacionalna biblioteka Crne Gore „Ðurde Crnojević“ učestvovaće na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga, jedanaestom po redu, koji će se pod sloganom „Crna Gora čita“ održati u garaži Delta Sitija u Podgorici od 9. do 15. maja.

Nacionalna biblioteka će i na ovom Sajmu predstaviti svoja prepoznatljiva izdanja iz svijeta bibliotečko-informacione djelatnosti, kulturne istorije, savremene crnogorske književnosti, kao i vrijedna bibliofilska i bibliografska izdanja.
 
SASTANAK UPRAVNOG ODBORA I GENERALNE SKUPŠTINE ISSN-A U PARIZU 2016 Print E-mail
Thursday, 05 May 2016 13:48
There are no translations available.

Direktorka Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“ Jelena Đurović učestvovala je na 68. sastanku Upravnog odbora Međunarodnog ISSN centra koji je održan 26. i 27. aprila u Parizu, kao i na 21. Generalnoj skupštini ISSN-a 28. i 29. aprila. 
Read more...
 
Polazne osnove za strategiju širenja informacione i medijske pismenosti kroz mrežu biblioteka Print E-mail
Thursday, 05 May 2016 13:45
There are no translations available.

U Zavodu za školstvo, 1. aprila 2016. godine, predstavljene su Polazne osnove za strategiju širenja informacione i medijske pismenosti kroz mrežu biblioteka, nastale kao rezultat projekta Informaciona i medijska pismenost – strategija i edukacija, čiji je nosilac bila NBCG „Đurđe Crnojević“.
Read more...
 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 8 of 77