Login
Veče Mocarta Štampa El. pošta
četvrtak, 08 jun 2006 23:41

Povodom 250. godišnjice od rođenja Volfganga Amadeusa Mocarta, Centralna narodna biblioteka "Đurđe Crnojević", u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti i Muzičkom akademijom sa Cetinja, 8.VI 2006.g. u prostoru Biblioteke (Italijansko poslanstvo), organizovala je veče slavnog kompozitora.

Tematsko veče obuhvata izložbu pisanog i zvučnog fonda o Mocartu iz Muzičke zbirke Centralne narodne biblioteke (notni materijal, ploče i monografije), izložbu crteža studenata Fakulteta likovnih umjetnosti i koncert Muzičke akademije sa Cetinja.

I programska cjelina - izložba iz fondova Centralne biblioteke - postavka: Milenija Vračar i Dragica Lompar, u saradnji sa Natašom Bokan koja rukovodi posebnim fondovima. II cjelina: postavku izložbe studenata Fakulteta likovnih umjetnosti i izbor radova uradio je prof. Ilija Burić. III cjelina : koncert Muzičke akademije - izvođači: Ljubiša Jovanović, flauta, Žana Marinković, flauta, Tanja ševaljević, violina, Ilija Asanović, violončelo; Marija - Đurđević - Ilić, flauta.
 
"Dozvolite mi da izrazim svoju radost što su se na moju inicijativu da radimo zajedničke projekte značajne za kulturu našeg grada i šire, odazvali sa zadovoljstvom i entuzijazmom uvaženi dekani g-đa Nataša Đurović i g-din Vladimir Bočkjarov. Saradnja je bila veoma konstruktivna, jer smo sa neobičnom lakoćom organizovali ovo veče. Ja im se veoma zahvaljujem i ovo je naš zajednički doprinos kulturnom ljetu prestonice." (Iz govora Jelene Đurović, direktora Centralne biblioteke)
Veče Mocarta je doprinos najavljenoj manifestaciji Kulturno ljeto Cetinja.