Login
"SJEĆANJE NA DRAGANA RADULOVIĆA” U NACIONALNOJ BIBLIOTECI Print E-mail
Friday, 10 February 2017 23:33
There are no translations available.

U utorak, 7. februara, u Nacionalnoj biblioteci ‚Đurđe Crnojević”  priređeno je veče ‚‚Sjećanje na Dragana Radulovića” povodom 15 godina od smrti našeg poznatog pjesnika. Brojne posjetioce pozdravio je direktor Nacionalne biblioteke Bogić Rakočević, a nakon njega, o Draganu Raduloviću i njegovom stvaralaštvu govorila je profesorica dr Svetlana Kalezić. Ona je istakla značaj koji su njegove pjesme, izuzetne televizijske emisije posvećene djeci i njegovo slikarstvo imali na shvatanje djece kao ‚‚ljudi sa ličnošću i osjećanjima koje treba poštovati”.
„Da ništa drugo nije uradio, da nije ništa napisao, da nijednu emisiju nije ostavio, da nije ostala nijedna njegova slika ili skulptura i da nam nije ostavio u zaleđe samo to da djecu treba istinski poštovati, bilo bi sasvim dovoljno“, kazala je Kalezić.

Veče su uveličali i učenici Osnovne škole ‚‚Njegoš” koji su govorili  stihove Draganovih pjesama.

Dragan Radulović je bio naš poznati pjesnik, novinar, pokretač brojnih umjetničkih i književnih festivala za djecu i omladinu, urednik televizijskih emisija za najmlađe i autor brojnih knjiga.  Bio je i urednik lista ‚‚Slovo”. Dobitnik je mnogih crnogorskih i internacionalnih priznanja, uključujući i Trinaestojulsku nagradu.